prospace - Новини

Як на нас впливає шум на роботі?

Акустичне середовище навколо нас впливає як на наше самопочуття, так й на нашу продуктивність. У зв'язку з цим при плануванні робочого середовища, важливо розглядати шум як важливу складову, незалежно від рішення або типу офісу.

Шумні робочі місця можуть легко викликати дратівливість та втрату концентрації. Наприклад, дослідження показало, що наша здатність до роботи падає, коли ми оточені чутними та помітними розмовами, не пов'язаними з виконуваною роботою.


ЯК ШУМ ВПЛИВАЄ НА НАШЕ ЗДОРОВ'Я?

Високий рівень шуму в офісах впливає не тільки на здатність до концентрації. Дослідження показує, що стрес, який відчувають в шумному робочому середовищі, може привести до серцево-судинних захворювань та гіпертонії.


ЯК СТВОРИТИ ЗДОРОВЕ АКУСТИЧНЕ СЕРЕДОВИЩЕ В ОФІСІ?

Слід почати з організації та створити офіс з різними зонами, кожна з яких буде спеціально створена під певний вид діяльності. Повинні бути зони для роботи в тиші та спокої, яка не порушується розмовами колег. Одночасно, повинні бути передбачені простори, які призначені до спілкування та спільної роботи.

Одним з простих й ефективних інструментів є робота зі звукопоглинальними перегородками. За допомогою підлогових перегородок можна створити окреме приміщення в центрі відкритого офісу. Такі варіанти дозволяють створювати гнучкі офіси, які легко адаптуються під різні потреби та ситуації. Стаціонарні стінні перегородки ефектно перешкоджають поширенню шуму, що покращує акустичну середу в усьому офісі.

Ми всі маємо різну чутливість до шуму, і сучасні офіси повинні бути здатні задовольнити потребу кожного в будь-якій ситуації. Саме тому функціонально-орієнтований офіс є гарним рішенням: гнучке, рухливе робоче місце, де кожен простір акустично оптимізований під певний тип діяльності. Компанії, матимуть більше можливостей для підвищення продуктивності та гарної атмосфери, а у перспективі, й підвищення прибутку. Акустичні рішення це розумна інвестиція, яка окупається.
СТАТТІ