prospace - Новини

Ергономіка офісного крісла

Одним з ключових чинників довгострокової ефективності та працездатності співробітника є ергономіка його робочого місця. На жаль, в більшості офісах зручне крісло можна зустріти тільки у ключових фахівців та начальства, в той час, як прогресивні компанії давно зрозуміли - економити на здоров'я цінного персоналу собі дорожче.


Найчастіше критеріями при покупці меблів в офіс є її дешевизна і порівняльна якість. У розрахунок беруться фінансові показники, а закупівлею займається завгосп, орієнтуючись на обмежений бюджет організації. При цьому часто забувають, що за допомогою офісних меблів можна підвищити продуктивність персоналу.


Якими властивостями повинна володіти офісне крісло, щоб мінімально задовольняти вимогам ергономіки?
Перш за все, це набір регулювань:
- Регулювання крісла по висоті;
- Наявність підтримки попереку, регульовану, або реалізовану шляхом спеціальної форми спинки;
- Наявність підголівника, з можливістю регулювання кута, який не дає голові співробітника займати неправильне положення під час роботи;
- Механізмом гойдання, що забезпечує фіксацію різних кутів нахилу спинки й сидіння. Це забезпечить співробітникові можливість зміни пози для відпочинку під час роботи.


Якщо повернутися до теми підтримки для попереку, потрібно сказати, що велике число зразків сучасних ергономічних крісел для офісу забезпечені додатковими регульованими поперековими підтримками.Так само дуже важливим критерієм при виборі нових офісних крісел має з'явитися наявність регульованих по висоті підлокітників.

Таким чином, завдяки вищепереліченого набору регулюванням і опцій, крісла, що відповідають сучасним вимогам ергономіки, та здатні поліпшити працездатність співробітників.
СТАТТІ